Klasika všech klasik obohacená o pudinkovou chuť. Vyzkoušejte.
Suroviny
500 g mouky pšeničné polohrubé
120 g moučkového cukru
půl balíčku kypřicího prášku do pečiva
250 g másla
2 vejce
mléko
Náplň
1,5 kg jablek
3 balíčky vanilkového pudinkového prášku
vanilkový cukr
10 polévkových lžic cukru
ořechy
skořice
rozinky
kokos strouhaný
Postup
Mouku, prášek, tuk, vejce, cukr, popř. mléko vypracujeme v těsto a necháme v chladu odpočinout. Jablka smícháme s pudinkem, cukrem, skořicí a ostatními přísadami.
Těsto rozdělíme na dva pláty, jeden dáme na vymazaný a vysypaný plech a propícháme vidličkou. Poklademe jablkovou směsí a druhým plátem koláč přiklopíme. Opět propícháme. Pečeme cca 45 minut při teplotě 150 °C ve spodní části trouby, poté lze přesunout výš na dopečení.