Brazilská marináda nejvíce chutná k vepřovému masu, zejména k vepřovým kotletám, krkovici nebo žebírkům.
Potřebujete
150 ml piva
3 lžíce kečupu
1 lžíci balzamikového octa (nebo citronové šťávy)
2 stroužky česneku,
1 malou cibuli
špetku chilli
2 lžičky třtinového cukru
sůl
Postup
V míse smíchejte kečup, pivo a balzamikový ocet (nebo citronovou šťávu). Česnek a cibuli oloupejte, česnek prolisujte, a cibuli nakrájejte nadrobno. Obě ingredience poté důkladně přimíchejte do směsi.
Nakonec přidejte chilli koření, třtinový cukr a trochu soli a vše dobře promíchejte. Do připravené marinády naložte vepřové maso podle svého výběru.
Naložené maso dejte do chladu a nechte marinovat nejlépe přes noc, aby marináda mohla do masa dokonale proniknout. A můžete grilovat.