Na grilu by neměly chybět ani ryby – a ty si skvěle rozumějí s bylinkovou marinádou, ať už je to losos, pstruh, nebo kapr.
Potřebujete
hrst čerstvé bazalky
3 snítky tymiánu
hrst petrželové nati
150 ml kvalitního bílého vína
sůl
mletý černý pepř
6 kuliček barevného pepře
1 lžíci citronové nebo limetkové šťávy
Postup
Čerstvou bazalku, tymián a petrželku omyjte, nechte okapat a nasekejte je najemno do mísy. Kuličky zeleného pepře lehce rozmáčkněte, přidejte je k bylinkám a promíchejte.
Do mísy přilijte vymačkanou šťávu z citronu nebo limetky, zalijte bílým vínem a vše spolu dobře promíchejte.
Připravenou marinádou potřete rybu ze všech stran – pokud máte vykuchané ryby vcelku, použijte marinádu také zevnitř. Takto naložené nechte maso marinovat alespoň několik hodin, nejlépe ale přes noc.