Křehkou roládu můžete naplnit krémem připraveným z mascarpone a rozpuštěné bílé čokolády. Kromě jahod bude chutnat skvěle i s lesním ovocem.
Ingredience
Na těsto
4 bílky
1 lžička škrobu
250 g moučkového cukru
½ hrnku plátků mandlí
Na dohotovení
300 ml smetany na šlehání
1 miska jahod
Postup
Plech na roládu vyložte pečicím papírem. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Za stálého šlehání přidávejte po lžičkách cukr, až bude sníh tuhý. Nakonec zašlehejte do směsi škrob. Sníh rozetřete na pečicí papír. Posypte mandlemi a pečte v troubě předehřáté na 220 °C asi 10 minut.
Pak stáhněte teplotu na 160 °C a pokračujte v pečení, až bude sníh pevný na dotek. Z korpusu odstraňte papír a lehce přeložte po délce na polovinu. Přeložený plát zabalte do papíru z pečení a nechte vychladnout.
Sejměte papír, korpus rozevřete a naplňte ušlehanou smetanou a jahodami. Opatrně zatočte, zabalte do papíru na pečení a dejte cca na hodinku do chladné místnosti nebo na 30 minut do lednice.