TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Stačí upéct korpus a koláč pak už jen naplnit. Nechcete-li se pouštět do přípravy těsta, lze na ně použít i chlazené listové těsto.

Na těsto

250 g hladké mouky
1 vejce
125 g másla
70 g cukru

Na dohotovení

250 g mascarpone
250 g zakysané smetany
3 vanilkové cukry
500 g jahod

Postup

V míse promíchejte mouku s cukrem. Přidejte vejce, pokrájené máslo a vypracujte hladké těsto. Vyválejte ho, přeneste na kulatý plech vyložený pečicím papírem a vytvarujte okraje. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 15 min.

Pak korpus z trouby vyjměte a špejlí jej na několika místech propíchněte, aby si udržel souměrný tvar, znovu jej dejte do trouby a pečte asi 10 min. Promíchejte mascarpone se zakysanou smetanou a cukrem. Naneste na teplý korpus a následně přidejte pokrájené jahody. Koláč dejte na dvě hodiny do chladu a pak nakrájejte.

Tags : koláč

Nenechte si ujít další zajímavé články