TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Suroviny na 4–6 porcí

500 g měkkého tvarohu
200 g rostlinného tuku
200 g moučkového cukru
2 žloutky
0,2 l mléka
1–2 lžíce želatiny
300 g jahod nebo jiné ovoce
200 g piškotový korpus
3–4 lžíce rumu nebo rumového aroma

Postup

V hrnci ohřejte mléko a přidejte želatinu. Dobře smíchejte a nechte vychladnout. Směs nalijte do mixéru spolu s tvarohem, tukem, cukrem a žloutky a umixujte dohladka. Formu na dort opláchněte studenou vodou a vlijte krém. Do krému vložte pokrájené jahody a navrch dejte hotový korpus.

Zakapejte rumem nebo aroma. Dejte do ledničky na 4–5 hodin. Po ztuhnutí, otočte vzhůru nohama a korpusem dolů na servírovací talíř a hustě poklaďte kousky jahod. Můžete přizdobit šlehačkou.

Nenechte si ujít další zajímavé články