Lehce pikantní hustá bramborová polévka chutná nejlépe pořádně horká. Skvěle zahřeje a zasytí.
Suroviny na 4 porce
5 brambor
½ cibule
1 mrkve
1 petržel
2 lžíce másla
1 stroužek česneku
2 pikantní klobásy
1 bobkový list
sůl
čerstvý nasekaný libeček
Postup
Na másle zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli. Přidejte pokrájenou mrkev a petržel a na kostičky nakrájené brambory a chvilku restujte. Přidejte bobkový list a zalijte 1,5 litrem vroucí vody. Osolte a chvilku povařte.
Přidejte na kolečka nakrájené klobásy, prolisovaný stroužek česneku a asi hrst nasekaného libečku. Promíchejte a nechte na mírném plameni asi 5 minut probublávat.
Polévku naservírujte do misek nebo hlubokých talířů a podávejte třeba s krajícem chleba.
Tags :
bramboračka