Klasický americký koláč, vyslovujeme jako jablečný „páj“. Zkuste ho, zamilujete si jeho chuť.
Suroviny na 1 koláč
250 g hladké mouky
6 lžic vody
170 g másla
špetka soli
Na náplň
½ balíčku vanilkového pudinku
cukr
300 g jablek
1 vanilkový cukr
mletá skořice
mletý zázvor
hrozinky
Postup
Z másla a mouky uděláme drobenku, do které dáme vodu. Vše zpracujeme v těsto a necháme chvíli v lednici odpočinout. Jablka očistíme a nastrouháme. Spolu s cukry je podusíme, přidáme špetku skořice, špetku zázvoru a trochu hrozinek. Do směsi vmícháme pudink a necháme přejít varem. Těsto dáme na plech (naválíme a namačkáme). Je jako linecké. Na něj dáme udušená jablka a zprudka upečeme. Po upečení rozkrájíme a podáváme – nejlépe k čaji či kávě, teplý i studený.