Francouzská specialita! Clafoutis se vyslovuje jako „klafuti“. Mnohem důležitější ale je, jak skvěle chutná!
Budete potřebovat
300 g sušených švestek
½ litru portského vína
125 g hladké mouky
60 g třtinového cukru
40 g másla
3 vejce
290 ml mléka
1 lžičku mleté skořice
špetku soli
hrubou mouku na vysypání pekáčku
Postup
Sušené švestky namočte přes noc do vína.
Formu na koláč vymažte a vysypte hrubou moukou. Na dno poklaďte okapané švestky. V míse smíchejte mouku, sůl a cukr. V druhé míse vyšlehejte vejce s pokrájeným změklým máslem a mlékem. Přimíchejte k mouce. Těstem připomínajícím těsto na palačinky přelijte opatrně švestky.
V troubě předehřáté na 180 °C pečte 40 až 45 minut.