Naše „sekačka“ je velmi jednoduchý recept, který ale mají v oblibě i poměrně nároční gurmáni. Takhle se připravuje nejčastěji.
Suroviny
½ kg vařené vepřové plece
¼ kg uzeného vařeného masa
¼ litru mléka
7 vajec
7 rohlíků (nebo 1 veka)
miska nasekaných kopřiv
pro chuť další jarní bylinky
sůl
pepř
máslo na vymazání
Postup
Pečivo nakrájíme na kostičky, na ně nalijeme žloutky rozšlehané s mlékem a necháme nasáknout.
Maso pokrájíme nadrobno, bylinky nasekáme (kopřivy spaříme horkou vodou – přestanou pálit).
Vše spojíme, osolíme a opepříme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do nádivky.
Zapékací nádobu dobře vymažeme máslem, rovnoměrně navrstvíme nádivku (i povrch můžeme poklást plátky másla) a v předehřáté troubě upečeme dozlatova.
Tags :
sekaná