TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Těstoviny s boloňskou omáčkou jsou italskou klasikou, která nikdy nezevšední. Připravte rodině skvělý nedělní oběd.

Suroviny na 4 porce

500 g špaget
500 g mletého hovězího masa
50 ml hovězího vývaru
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1 mrkev
250 ml červeného vína
850 g rajčat v konzervě
1 lžička třtinového cukru
hrst čerstvé nasekané petrželky
4 lžíce strouhaného tvrdého sýru
sůl, pepř

Postup

V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej a opečte na něm najemno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a nahrubo nastrouhanou mrkev. Po 5 minutách přidejte maso a za stálého míchání osmahněte dohněda. Přidejte vývar, víno, rajčata, cukr a petrželku.

Směs přiveďte k varu, stáhněte plamen a nechte probublávat asi 50 minut. Dochuťte solí a pepřem.

Těstoviny uvařte před dovařením omáčky. Naservírujte na talíře, přelijte omáčkou a posypte sýrem.

Nenechte si ujít další zajímavé články