Stačí vám jen půlhodinka a rychlý oběd či večeře je na světě. Plněné těstoviny si zamilují všichni. Možná si na nich dokonce vypěstují závislost.
Ingredience
1 balení těstovin cannelloni
200 g hovězího mletého masa
1 velká cibule
4 lžíce olivového oleje
300 g ricotty
2 hrsti čestvého špenátu
500 ml rajčatového protlaku
sůl, pepř
1 balení zakysané smetany
petrželka na posypání
2 šálky strouhaného tvrdého sýru
Postup
Nejprve si ve velkém kastrolu osmažte na olivovém oleji na kostičky nakrájenou cibuli. Pak přidejte mleté maso, osolte ho a opepřete. Nakonec přidejte rajčatový protlak a opět podle chuti dosolte a dopepřete.
Nyní si připravte náplň. smíchejte ricottu s nasekaným špenátem. Pokrm opět trochu osolte a opepřete.
Ricottovou směsí si naplňte cukrářský sáček, nasaďte na něj plnicí špičku a pak cannelloni jednu po druhé napěchujte náplní.
Cannelloni vyskládejte do zapékací mísy. Můžete je samozřejmě vyskládat i ve dvou vrstvách, máte-li jich hodně. Nakonec je zalijte připravenou směsí z rajčatového protlaku a mletého hovězího masa. Celý pokrm zasypejte strouhaným sýrem.
Těstoviny pečte zhruba 25 až 30 minut na 180 °C. Jakmile je z trouby vyndáte, ještě jednou je trochu posypejte sýrem a nasekanou petrželkou, případně můžete použít rovněž bazalku.
Servírujte zhruba po dvou až čtyřech plněných těstovinách. Na talíř k nim můžete přidat i trochu zakysané smetany, která těstovinový pokrm skvěle dochutí. A úžasný pokrm je hotov. Přejeme dobrou chuť.
Tip na závěr
Cannelloni můžete nakonec také zprudka osmažit na pánvi na olivovém oleji. Díky tomu budou ještě křupavější. A když je posypete další vrstvou sýru, krásně se po nich během jedné minuty rozteče.