TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Italská kuchyně je geniální a jednoduchá zároveň. Kdo ji ovládne, stane se skutečnou hvězdou kuchyně.

Suroviny na 4 porce

6 lžic olivového oleje
400 g vepřového krku s kostí
1 najemno nasekaná cibule
150 ml suchého bílého vína
2x 400 g plechovka konzervovaných rajčat
2 lžíce passata
lístky bazalky
sůl
mletý pepř
400 g těstovin rigatoni
100 g strouhaného parmazánu

Postup

V železném hrnci rozpálíme olej, pak na něm ze všech stran opečeme maso, aby se zatáhlo a zhnědlo. Vyjmeme ho a na oleji dozlatova opečeme cibuli. Přilijeme víno a chvíli prováříme, až se odpaří alkohol. Pak vmícháme rajčata a passatu, do hrnce vrátíme maso a na mírném plameni vaříme minimálně 1,5 hodiny, až maso změkne.

Je-li to nutné, trochu podlijeme. Maso obereme z kostí – natrháme ho do omáčky, vmícháme bazalkové lístky a vše dle chuti osolíme a opepříme. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, aby byly al dente, pak je vmícháme do omáčky. Podáváme posypané parmazánem.

Nenechte si ujít další zajímavé články