Španělský rýžový pokrm zná snad úplně každý, ale ne každý ochutnal valencijskou paellu s králičím masem.
Ingredience
250 g bílých konzerovaných fazolí
5 lžic olivového oleje
králičí maso
hrst čerstvých fazolových lusků
1 červené paprika
2 stroužky česneku
½ lžičky šafránu
700 g kulatozrnné rýže
1 čerstvá limeta
sůl, pepř
Ingredience
Králičí maso si opláchněte, pokud máte celého králika, pak ho naporcujte. Osolte ho a opepřete.
V litinové pánvi si rozehřejte olej a opečte na něm maso ze všech stran. Pak ho vyndejte.
Nyní na pánev nasypejte fazole a lusky, nakrájený česnek a smažte dozlatova. Nakonec přilijte 2,5 l vody.
Poté přidejte rýži a šafrán, duste 5 minut, pak do pánve vraťte králičí maso. Přidejte rovněž papriku nakrájenou na proužky.
Duste, dokud rýže nebude měkká. Pokrm dochuťte solí a pepřem. Paellu podávejte zakápnutou limetovou šťávou.
Náš tip
Místo králičí paelly si samozřejmě můžete připravit i paellu se slávkami a tygřími krevetami.