TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Španělský rýžový pokrm zná snad úplně každý, ale ne každý ochutnal valencijskou paellu s králičím masem.

Ingredience

250 g bílých konzerovaných fazolí
5 lžic olivového oleje
králičí maso
hrst čerstvých fazolových lusků
1 červené paprika
2 stroužky česneku
½ lžičky šafránu
700 g kulatozrnné rýže
1 čerstvá limeta
sůl, pepř

Ingredience

Králičí maso si opláchněte, pokud máte celého králika, pak ho naporcujte. Osolte ho a opepřete.

V litinové pánvi si rozehřejte olej a opečte na něm maso ze všech stran. Pak ho vyndejte.

Nyní na pánev nasypejte fazole a lusky, nakrájený česnek a smažte dozlatova. Nakonec přilijte 2,5 l vody.

Poté přidejte rýži a šafrán, duste 5 minut, pak do pánve vraťte králičí maso. Přidejte rovněž papriku nakrájenou na proužky.

Duste, dokud rýže nebude měkká. Pokrm dochuťte solí a pepřem. Paellu podávejte  zakápnutou limetovou šťávou.

Náš tip

Místo králičí paelly si samozřejmě můžete připravit i paellu se slávkami a tygřími krevetami.

Nenechte si ujít další zajímavé články