TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Dozlatova upečená krkovička se špenátem a bramborovým knedlíkem je prostě klasika.

Potřebujete

800 g krkovice
sádlo
3 cibule
6 stroužků česneku
kmín
450 g mraženého špenátu
200 ml smetany
sůl, pepř
1 vejce

Postup

Krkovici očistěte, opepřete, osolte a zprudka ze všech stran opečte na sádle do zlatohněda. Do pekáče vložte opečené maso i s výpekem, přidejte nakrájené 2 cibule a 3 stroužky česneku, sádlo, okmínujte a podlijte trochou vody.

Pečte zakryté při 180 °C asi 30 minut, podlijte šťávou a opět po 30 minutách podlijte a opakujte 1,5–2,5 hodiny, až bude maso měkké. Poté odkryjte, teplotu zvyšte na 200 °C a 15 minut dopečte.

Cibuli zpěňte na tuku, přidejte špenát, prolisovaný česnek, sůl, pepř a pár minut poduste. Nakonec ve špenátu rozmíchejte vejce a zjemněte ho smetanou. Podávejte s bramborovým knedlíkem.

 

Tags : krkovice

Nenechte si ujít další zajímavé články