Frankfurt u vás doma? S tímto receptem to není žádný problém!
Suroviny
5 nožiček frankfurtských párků
1 větší cibule
2 lžíce sádla
3 větší brambory
3 lžičky sladké mleté papriky
70 g hladké mouky
sůl
pepř
česnek
petrželová nať
Postup
Na sádle restujte dozlatova najemno nakrájenou cibuli, přidejte hladkou mouku a osmažte ji. Hrnec poté odstavte z přímého ohně a vmíchejte sladkou papriku.
Vzniklou červenou zásmažku zalijte vodou, cca 1,5–2 l, můžete použít i vývar. Nyní za občasného míchání provařujte 30 minut.
Mezitím si nakrájejte brambory na kostičky a párky na tenká kolečka. Po 30 minutách provaření základu vložte do polévky nakrájené brambory a opět poctivě provařte na mírném ohni po dobu 30 minut.
Poté přidejte pokrájené frankfurtské párky a opět poctivě provařte 30 minut. Dochuťte utřeným česnekem, pepřem, solí a nasekanou petrželovou natí.