TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Maďarská klasika, která nikdy neomrzí. I když si připadáte, že na takové jídlo nemáte dost zkušeností, buďte si jisti, že je jednodušší, než se zdá.

Ingredience

2 kg jehněčího masa (kýta)
4 ks cibule
1 svazek jarní cibulky
10 ks rajčat
6 ks červené papriky
4 ks bílé papriky
6 ks brambor
1 l bílého vína
2 l zeleninového vývaru
2 l vody
sůl
pepř
bobkový list
petrželová nať
olivový olej

Postup

V hrnci či kotlíku zpěníme na  8 lžicích olivového oleje najemno nakrájenou cibulku. Přidáme maso nakrájené na kostky a necháme ze všech stran zatáhnout. Osolíme a opepříme.

Vše zalijeme červeným vínem a povaříme, aby se odpařil alkohol.

Přilijeme vývar a přivedeme k varu, necháme asi hodinu probublávat, aby maso změklo.

Postupně přidáváme další ingredience, brambory nakrájené na kostky velké zhruba jako maso a bobkový list.

Po dalších 20–30 minutách varu přidáme na proužky nakrájenou bílou a červenou papriku a nakonec po delší době i rajčata rozdělená na čtvrtky. Vaříme zhruba ještě dalších 10 minut.

Porci na talíři posypeme čerstvou petrželkou.

Nenechte si ujít další zajímavé články