TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Máte rádi lehkou italskou kuchyni, v níž se vaří jen z pár surovin? Pak si určitě připravte pokrm z jedné pánve.

Ingredience

1 balení těstovin, nejlépe penne, ale mohou být i jiné
10 cherry rajčátek
2 dcl bílého vína
hrst čerstvého špenátu
100 g másla
5 lžic olivového oleje
100 ml 33% smetany ke šlehání
4 stroužky česneku
1 čestvá chilli paprička
sůl, pepř
sýr na posypání, například grana padano, ale můžete použít kterýkoli jiný
čerstvá bazalka
2 nasekaná sušená rajčata

Postup

Ze všeho nejdříve si uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Na pánev si dejte máslo s trochou oleje a česnek si nakrájejte na skutečně tenké plátky. Jakmile bude pánev rozpálená, přidejte do ní česnek a zlehka ho orestujte.

Mezitím si cherry rajčátka rozpulte, a jakmile bude česnek orestovaný, přidejte je také na pánev.

Nyní pokrm osolte a opepřete a v případě potřeby přidejte ještě pár lžic olivového oleje. Nasekejte si jednu chilli papričku a přidejte ji k česneku a rajčatům. Zalijte pánev vínem.

Jakmile budou těstoviny hotové, takzvaně na skus, přidejte je do pánve. Vlijte na pánev smetanu a lehce promíchejte.

Pokrm ochutnejte a podle chuti dosolte a dopepřete. Na závěr přidejte sušená rajčata a trochu nasekaného špenátu.

Nepřidávejte jej však do pokrmu dříve než minutu před stáhnutím z ohně. Špenát je hotový raz dva a měl by zůstat jen lehce spařený, nikoli zcela uvařený, aby se rozpadal.

Těstoviny bohatě posypejte nastrouhaným sýrem a čerstvou bazalkou.

Jak ještě ušetřit?

Místo čerstvých rajčat můžete na pánev přidat klidně i obyčejný rajčatový protlak nebo konzervovaná loupaná rajčata.

I ty vám totiž vytvoří hustou omáčku, navíc už pak nemusíte používat ani vysokoprocentní smetanu ke šlehání.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články

Záhada Terakotové armády: Působili na čínském císařském dvoře sochaři z antického Řecka?
enigmaplus.cz

Záhada Terakotové armády: Působili na...

Když byl v roce 1974 v Číně...
Pomocníci pro teplou snídani
panidomu.cz

Pomocníci pro teplou snídani

Zvláště teď v zimě přijde teplé sousto...
Dům roku, který se zrodil ve sklepě
rezidenceonline.cz

Dům roku, který se zrodil ve...

Když tato zajímavá rezidence získala celosvětové...
Bernášková utekla manželovi za kamarádem?
nasehvezdy.cz

Bernášková utekla manželovi...

Sotva skončilo patnáctileté...
Koněpruské jeskyně a javoříčští netopýři už se probouzí
epochanacestach.cz

Koněpruské jeskyně a javoříčští...

Hlavní sezóna zpřístupněných jeskyní sice začne...
Měsíční Grand Canyon? Obří kaňony vznikly během několika minut
21stoleti.cz

Měsíční Grand Canyon? Obří...

Při pohledu na Grand...
Na dvoře Ludvíka XIV.: Servíruje se bešamel a vidlička je ďáblův nástroj
epochaplus.cz

Na dvoře Ludvíka XIV.: Servíruje...

Lžíce, vidlička a nůž, to je základ příboru, který...
Tajemný Klášterec nad Orlicí: Ďáblové pod omítkou svatostánku?
epochalnisvet.cz

Tajemný Klášterec nad Orlicí:...

Kostel Nejsvětější Trojice najdeme v podhůří...
Nikdy jí tu faleš neodpustíme!
skutecnepribehy.cz

Nikdy jí tu faleš neodpustíme!

Kolegyni jsem považovala za svůj vzor. Nakonec jsem...
Všechno jsme spolu zvládli
nejsemsama.cz

Všechno jsme spolu zvládli

Když už jsem myslela, že se budu...
Velikonoční menu v restauraci The Artisan
iluxus.cz

Velikonoční menu v...

Jaro přináší nejen...
5 vyvrácených mýtů o čaji: Jeho domovinou není Čína
historyplus.cz

5 vyvrácených mýtů o čaji:...

„Čajovník je zřejmě nejstarší kulturní rostlinou světa....