TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Tato výtečná indická specialita vás naprosto nadchne. Její příprava je navíc jednoduchá. 

Na marinádu

500 g kuřecích prsou
1 kelímek bílého jogurtu
1 lžička zázvoru
1 stroužek česneku
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžíce koření tandoori masala

Na omáčku

1 lžíce oleje
1 cibule
2 rajčata
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička kurkumy
1 lžička zázvoru
1 stroužek česneku
1 lžička kari koření
1 skořice
2 badyány
1 smetana ke šlehání
1 plechovka  rajčat
sůl, cukr, chilli paprička
koriandr

Postup

Maso si nakrájejte na kostky a smíchejte všechny uvedené přísady na marinádu a maso do ní naložte. Marinujte nejlépe přes celou noc.

Na rozpáleném oleji si osmažte nakrájenou cibuli, nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek, kmín, kurkumu a kari. Přidejte nakrájená čerstvá rajčata, skořici, badyán a plechovku rajčat, sůl a smetanu.

Vařte 15 minut a dochuťte krupicovým cukrem a čerstvým či sušeným chilli. Na plech vyložený pečicím papírem si vyskládejte kousky masa a pečte na 250 °C 8 až 10 minut.

Hotové maso, včetně šťávy, které pustilo, přidejte do připravené směsi a ještě 3 až 5 minut  pod pokličkou povařte. Kuře tikka masala servírujte s bílou rýží basmati a posypané nakrájeným čerstvým koriandrem.

Náš tip

Jako druhou přílohu může zvolit i indický chléb naan, který nejlépe chutná teplý, osolený a jemně potřený česnekem.

Tags : Tikka Masala

Nenechte si ujít další zajímavé články