Tenhle slaný štrúdl je jednoduchý na přípravu a chutná teplý i studený.
Potřebujete
1 balíček listového těsta
400 g mraženého listového špenátu
200 g ricotty
1 cibuli
3 stroužky česneku
50 g másla
1 bobkový list
sůl, pepř
1 vejce
hrst sezamových semínek
Postup
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. V kastrolu rozehřejte kousek máslo a osmahněte na něm cibulku dosklovita. Přidejte špenát, bobkový list, osolte, opepřete a podlijte vývarem. Poduste doměkka a ke konci dochuťte prolisovaným česnekem.
Těsto rozválejte na tenký plát a potřete vychladlou špenátovou náplní. Na ni rozdrobte ricottu, srolujte a přeneste na plech s pečícím papírem. Závin potřete rozšlehaným vejcem a posypejte sezamem.
Pečte při 200 °C 10–15 minut, pak při 175 °C dopečte asi 5–10 minut dozlatova. Závin nechte mírně vychladnout, nakrájejte na kousky a podávejte.