Právě štika je velmi podceňovanou rybou. Chutná božsky a její příprava není vůbec složitá.
Suroviny
2 filety ze štiky
hrnek mraženého nebo konzervovaného hrášku
½ citronu
hrst čerstvé brokolice
1 smetana ke šlehání
1 lžíce másla
sůl, pepř
Postup
Filet nasolte, opepřete a zakápněte citronem. Nechte zhruba 10 až 15 minut odležet v lednici. Mezitím si v kastrůlku rozehřejte lžíci másla, osolte ho a opepřete.
Přidejte k němu na růžičky nakrájenou čerstvou brokolici a krátce osmahněte, pak přidejte hrášek. Míchejte aspoň 5 minut a přidejte smetanu ke šlehání. Opět dochuťte solí a pepřem dle chuti.
Štiku si na pánvi osmahněte kůží dolů. Po 3 minutách obraťte. Rybu servírujte jen tak s čerstvou zeleninou nebo s pečenými bramborami. Nezapomeňte ji ještě pokapat citronovou šťávou, která jí dodá ten správný říz.