TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Nekorunovaného krále čokoládových dortů připravíte následovně.

Na korpus

200 g cukru krystal
200 g hladké mouky
1 kypřicí prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
200 g másla
4 vejce
2 lžíce mléka
½ lžičky vanilkového aromatu

Na krém

100 g mléčné belgické čokolády
200 g másla
400 g moučkového cukru
5 lžic kakaa
2 lžíce mléka

Postup

Do misky vysypte cukr a vytřete se změklým máslem a vejci. Přidejte mouku, kakao, prášek do pečiva, vanilkový extrakt a sůl.

Směs dejte do pečlivě vymazané a vysypané dortové formy o celkovém  průměru 20 cm.

Pečte po dobu zhruba 20 minut na 180 °C, dokud se těsto nebude lepit na vidličku či špejli.

Korpus nechte vychladnout a mezitím si připravte krém.

Tabulkovou čokoládu rozlámejte na kousky a nechte rozehřát ve vodní lázni. Poté odstavte a nechte trochu vychladnout.

Mezitím smíchejte máslo s moučkovým cukrem, ideálně za pomoci ručního šlehače.

Přidejte kakao a poté do směsi vmíchejte čokoládu společně s mlékem. Znovu promíchejte dohladka. Kakaový korpus podélně rozřízněte na dvě poloviny.

Ty mezi sebou slepte máslovým krémem, který pak přijde i na vršek.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články