TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Trochu kalorická, ale moc chutná večeře i pro náročnější strávníky.

Ingredience

4 brambory
2 vejce
4 stroužky česneku
4 lžíce smetany
6 lžic hladké mouky
4 plátky uzeného masa
200 g mraženého listového špenátu
pepř
sůl
olej

Postup

Listový špenát rozmrazíme a všechnu tekutinu vymačkáme. Špenát překrájíme nahrubo.

Syrové brambory oloupeme, jemně nastrouháme a osolíme. Škrobový výluh zcela vymačkáme.Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.

Nastrouhané brambory promícháme se špenátem, vejci, smetanou a česnekem a nadrobno nakrájeným masem. Za stálého míchání přidáváme mouku, až vznikne středně husté těstíčko. Spojíme je se špenátem, osolíme, opepříme a na 20 min dáme uležet.

Těsto naneseme na pánev s horkým olejem, rozetřeme na tenkou placku a zvolna dopékáme z obou stran do zlatavé barvy.Podáváme s čerstvou zeleninou, se zakysanou smetanou…

 

Tags : bramboráky

Nenechte si ujít další zajímavé články