Tuhle lehkou večeři si určitě oblíbíte. Vůně, a hlavně delikátní chutě italské kuchyně vás dostanou. Výhodou našeho receptu je, že je opravdu rychlý.
Ingredience
500 g těstovin penne
4 stroužky česneku
3 cibule
10 lžic olivového oleje
12–16 sušených cherry rajčat v oleji
bazalka
parmezán
sůl
pepř
Postup
Těstoviny, v optimálním případě penne, připravíme podle návodu v osolené vodě.
Na pánvi na olivovém oleji osmažíme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájená sušená rajčata v oleji, nasekaný česnek a bazalku. Promícháme a krátce osmahneme.
Přidáme hotové těstoviny a vše důkladně promícháme. Na talíři dochutíme parmezánem.
Tip: Pokud si chcete vychutnat pravé italské těstoviny, vařte je pouze na skus, aby nebyly příliš měkké. Jak se říka al dente.