Už jste ochutnali pomeranče s červeným vínem? Možná tomu nebudete věřit, ale tyto dvě ingredience společně chutnají výtečně.
Ingredience
2–3 kachní stehýnka (případně prsa)
2 pomeranče
1/4 kostky másla
rozmarýn
4 dcl červeného vína
2 dcl rostlinného oleje
sůl a pepř
Ingredience
Kachnu omyjte a pořádně osolte a opepřete. V misce smíchejte víno a šťávu z jednoho pomeranče. Do směsi naložte kachní stehýnka a nechte přes noc odpočívat v lednici.
Druhý den kachnu bez šťávy orestujte na pánvi z obou stran. Pak ji přesuňte do pekáče a zalijte pomerančovou marinádou.
Přidejte na měsíčky nakrájený pomeranč, trochu vody a dvě až tři snítky rozmarýnu.
Pečte při 200 °C zhruba 25 až 30 minut. Výpek přelijte na pánev a přidejte máslo. Tím si vytvoříte krémovou omáčku.
Kachnu servírujte s vařeným bramborem, případně s bramborovou kaší.
Náš tip
Místo pomerančů můžete použít mandarinky, anebo oba druhy ovoce dohromady.