TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Je rychlá, výtečná a hlavně chutná dětem i dospělým. Suroviny samozřejmě můžete libovolně zaměňovat podle své chuti, případně podle toho, co chutná vašim vnoučatům.

Ingredience

300 g hladké mouky
230 ml vlažné, nikoli příliš teplé vody
¼ kostky droždí
3 lžíce olivového oleje
1 lžička cukru krupice
rajčatový protlak
sýr podle chuti, například mozzarella
2 žampiony
2 stroužky česneku
8 plátků salámu nebo slaniny
1 velké rajče
sůl a pepř
petrželka na dozdobení

Postup

Do větší mísy si rozdrobte droždí, přidejte krupicový cukr, hladkou mouku a vodu. Promíchejte, pak přidejte olivový olej a sůl a vypracujte hladké těsto. Nechte ho alespoň půl hodiny kynout, poté ho rozválejte do kulatého či oválného tvaru.

Těsto potřete rajčatovým protlakem smíchaným s trochou soli, pepře a utřeného česneku.

Pak protlak bohatě posypejte sýrem. Pokud nemáte rádi mozzarellu, můžete použít i eidam, případně jiný tvrdý sýr, klidně můžete zkombinovat i několik druhů sýra.

Na pizzu vyskládejte na plátky nakrájená rajčata, na co nejtenčí plátky pokrájené žampiony a salám. Pizzu zlehka pokapejte olivovým olejem. Navrch můžete přidat ještě trochu sýra, zbyl-li vám nějaký.

Jakmile máte celou pizzu obloženou, rozpalte si troubu na 230 °C. Pizzu pečte zhruba 25 minut. Nakonec ji posypejte petrželkou nebo bazalkou či jinou bylinkou, kterou máte zrovna po ruce.

Nejlépe chutná pizza přímo vytažená z trouby. Dá se však konzumovat i zastudena. Nezapomeňte ji rozkrájet na jednotlivé dílky. Dobrou chuť!

Tip na závěr

Máte rádi česnek? Naložte si do láhve olivového oleje šest až osm stroužků česneku nakrájených na plátky a nechte 3 týdny uležet. Česnekový olej můžete použít i na  pizzu, která dostane ještě lepší chuť.

Tags : pizza

Nenechte si ujít další zajímavé články