Nejenže efektně vypadají, ale také jsou plná zajímavých chutí.
Ingredience
4 kusy jarních kuřátek
dušený špenát k podávání
Nádivka
2 housky
75 g másla + na pečení
200 ml smetany ke šlehání
2 žloutky
1 bílek
100 g mandlí nahrubo
1 hrst petrželky
muškátový oříšek
sůl a pepř
Postup
Housky nakrájejte na kostky a opečte na polovině másla. Pak je zalijte smetanou s rozšlehanými žloutky a zbylým rozpuštěným máslem.
Osolte, okořeňte, přidejte muškátový oříšek a tekutinu nechte vsáknout do pečiva. Poté přimíchejte nahrubo nasekané mandle a najemno nasekanou petrželku.
Bílek ušlehejte na tuhý sníh a lehce ho zapravte do směsi, kterou naplňte vně i uvnitř osolená kuřátka. Pečte je na másle, lehce podlitá vodou, při 160 °C asi 40 minut. Podávejte se špenátem.
Něco navíc
Nevykostěná kuřata sice krásně drží tvar a budou vypadat skvěle na talíři, hrozí ale, že se při pečení kolem páteře hůře propečou. Pokud chcete mít jistotu, kostí je raději zbavte.