TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Výborné jsou nejen teplé, ale i studené. Hodí se k obědu, večeři nebo také ke snídani. Špenátové palačinky potěší dospělé i vaše vnoučata.

Ingredience

150 g hladké mouky
2 vejce
1 malá cibule, případně šalotka
3 dcl mléka
šálek rostlinného oleje
150 g mraženého špenátu nebo tři hrsti špenátu čerstvého
100 ml tučné smetany na vaření
2 hrsti nastrouhaného eidamu
1 balení sýru cottage
sůl, pepř
čerstvé bylinky

Postup

Prosejte si do hlubší mísy hladkou mouku, přidat můžete špetku jedlé sody. Smíchejte vejce, špetku soli, trochu mléka a rozšlehejte. K tekuté směsi přidejte mouku. Máte-li směs příliš hustou, přidejte ještě trochu mléka.

Palačinky si osmažte v pánvi na oleji. Nemusíte ho dávat moc, pokud máte kvalitní pánev. Na ni by se palačinky neměly přichytávat. Na jednu palačinku vám bohatě postačí jedna sběračka tekuté směsi.

Nyní v kastrůlku osmahněte cibuli nakrájenou na kostičky a přidejte špenát. Ideální je čerstvý, ale dobře poslouží i mražený. Jakmile bude rozehřátý a dostatečně prohřátý, přidejte nastrouhaný eidam a smetanu na vaření.

Osolte a opepřete. Stáhněte z plotýnky a špenát si přendejte do misky. Zamíchejte do něj jedno balení sýru cottage. Na talíř si dejte jednu palačinku a poté jednu půlku potřete silnější vrstvou špenátové směsi.

Palačinku přehněte na půlku a pak ještě jednou, aby vám vznikl trojúhelníček. Palačinky servírujeme buď samotně, anebo například ještě s trochou zakysané smetany.

Případně můžete dozdobit také čerstvými bylinkami a kapkou olivového oleje. Jedná se o příjemnou alternativu palačinek, které mnoho z nás jí především ve sladké verzi.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články