Jeden z nejlepších dortů na světě vynalezli v Maďarsku.
Suroviny
Na korpus
7 vajec
200 g hladké mouky
200 g krupice
60 g másla
Na krém
6 ks vajec
200 g vanilkového cukru
200 g másla
250 g hořké čokolády
Na ozdobu
150 g krupice
50 ml vody
50 g vlašských ořechů
Postup
Vyšlehejte bílky s polovinou cukru, ke žloutkům přidejte druhou polovinu cukru a vyšlehejte. Směsi smíchejte dohromady a přidejte máslo. Těsto rozdělte na 5 stejných částí a vytvarujte ho do kruhů. Pečte 12 minut na v troubě vyhřáté na 160°.
Připravte si krém. Rozpusťte si čokoládu ve vodní lázni a smíchejte s máslem. Zvlášť si vyšlehejte vejce s krupicí a zahřejte. Obě směsi nechte chvíli v lednici vychladit a pak je smíchejte dohromady.
Každý korpus potřete krémem a vyskládejte na sebe. Dort pomazejte i po stranách a popsypte nadrcenými ořechy.
Karamelové patro
Rozpusťte si cukr a přilijte vodu, vařte, dokud vám nevznikne karamel. Tím pak potřete zbylý pátý korpus a umístěte navrch dortu.