Máte rádi langoš s kečupem nebo se zakysanou smetanou?
Suroviny
500 g hladké mouky
350 g zakysané smetany
200 ml polotučného mléka
1 vejce
1/2 čerstvého droždí
sůl, cukr
7 dcl oleje
4 stroužky česneku
200 g slaniny
2 červené cibule
Postup
Mléko pokojové teploty nalijte do mísy, přidejte droždí, lžičku cukru a promíchejte. Do mléka dále přidejte 150 g zakysané smetany, vejce, sůl a hladkou mouku. Vypracujte těsto a nechte ho aspoň hodinu kynout.
Z těsta si vždy odkrojte bochánek a roztáhněte na placku. V kastrolu v rozpáleném oleji placky každou placku osmažíme po obou stranách.
Na pánvi si mezitím orestujte slaninu nakrájenou na kostičky. Langoš nechte okapat a potřete zakysanou smetanou smíchanou s prolisovaným česnekem. Posypejte nakrájenou slaninou a cibulí.