TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Paštika z kachních jater se hodí pro každou sváteční příležitost!

Suroviny

100 g másla
sůl a pepř
1 cibule
3 stroužky česneku
500 g kachních jater
150 ml kvalitního červeného vína
hrst čerstvého tymiánu
hrst sušených brusinek
hrst špalíčků mandlí
tousty k podávání

Postup

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, kterou orestujeme, a rozmačkaný česnek. Vložíme játra, která též lehce orestujeme a zalijeme je červeným vínem, které necháme téměř vypařit.

Hotovou směs dáme do nádoby, přidáme tymián, osolíme, opepříme a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Nakonec přisypeme sušené brusinky a mandle.

Hotovou paštiku přendáme do misky, uhladíme a dáme na 3 hodiny do lednice.

 

Tags : paštika

Nenechte si ujít další zajímavé články