TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Hokkaido je jediný druh dýně, který nemusíte loupat, jí se i její slupka.

Potřebujete

280 g hladké mouky
80 g másla
140 g cukru moučky
1 vejce

Náplň

560 g tvarohu
150 g cukru moučky
2 lžičky vanilkového cukru
2 žloutky
1 citron
340 g dýně Hokkaido
1 pudinkový prášek
šlehačku

Postup

Mouku promíchejte s cukrem a máslem a vypracujte těsto. Vyválejte z něj plát silný asi 0,5 cm a přeneste ho do nepřilnavé koláčové formy. Přečnívající kraje seřízněte.

Připravte si náplň: v míse smíchejte tvaroh, moučkový a vanilkový cukr, žloutky, citronovou kůru a šťávu, na kostky nakrájenou dýni a vanilkový pudink. Vše rozmixujte dohladka a směs vlijte na připravené těsto.

Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 45 minut. Hotový koláč posypejte moučkovým cukrem nebo ozdobte šlehačkou či krémem.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články