Lze je dělat z nejrůznějších druhů ořechů, třeba z kešu či pistácií.
Suroviny
500 g ořechů
sklenice
mixér
Postup
Připravte si vybrané ořechy a buď je použijte ve stavu, v jakém jste je koupili, nebo je nasucho upečte v troubě dozlatova.
Přírodní či upečené ořechy nechte vychladnout a poté je nasypte do mixéru. Spusťte jej na nižší výkon a nechte ořechy mixovat. Postupně se změní v ořechovou mouku a z té se poté začne stávat pasta – máslo.
Během mixování je často potřeba hmotu setřít a vrátit do středu mixéru.
Když je hmota kompaktní, zvyšte výkon, dokud nedocílíte hladké konzistence. Máslo se bude zahřívat, ale díky tomu bude tekutější.
Ořechové máslo přendejte do uzavíratelné skleněné nádoby a uložte do lednice.
Tags :
máslo