Smetanová omáčka připomíná trochu klasickou svíčkovou, se zvěřinou ale dostává nový rozměr.
Potřebujete
4 zaječí stehna
3 mrkve
1/4 celeru
1 petržel
1 cibuli
100 g slaniny
1 lžíci sádla
5 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
snítku rozmarýnu
bobkový list
2 lžičky tymiánu
2 lžíce octa
600 ml vývaru
200 ml smetany
sůl, pepř
Postup
Maso očistěte, nařízněte u kosti, prošpikujte, osolte a opepřete. V pekáčku rozehřejte sádlo a opečte na něm zbylou slaninu nakrájenou na kostičky. Pak přidejte stehna a opečte je z obou stran. Pak přidejte jemně nakrájenou cibuli a zeleninu a opékejte.
Přidejte koření, tymián, ocet a zalijte vývarem. Přiklopte a pečte za občasného podlévání při 180 ºC doměkka. Vyndejte z trouby, nechte chvíli zakryté odpočinout.
Pak vyjměte maso a bobkový list a šťávu rozmixujte. Přilijte smetanu, maso vraťte do pekáčku a nechte prohřát. Podávejte s knedlíkem.