TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Dýňové noky jsou dobré samy o sobě, v kombinaci se špenátem a sýrem nemají chybu.

Potřebujete

500 g polohrubé mouky
700 g dýně hokkaido
1/2 lžičky soli
100 g parmazánu
2 lžíce olivového oleje
hrst listového špenátu
2–3 stroužky česneku
sůl, pepř

Postup

Dýni omyjte, rozpulte, vydlabejte a nakrájejte na kostky. Ty vložte na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olejem a pečte 20 minut v troubě při 200 °C. Pak je vychladlé rozmixujte.

Do mísy vsypte mouku, jemně nastrouhanou půlku parmezánu, sůl, rozmixovanou dýni a vypracujte těsto. Na pomoučeném válu tvořte válečky, odkrajujte kousky a ty zploštěte. Vařte v osolené vroucí vodě, až vyplavou na povrch. Vyjměte je do mísy, pokapejte olejem a promíchejte.

Špenát spařte, dochuťte prolisovaným česnekem, solí a pepřem a krátce poduste. Noky podávejte se špenátem a nastrouhaným zbylým parmezánem.

Tags : gnocchinoky

Nenechte si ujít další zajímavé články