Jejich chuť je skutečně návyková. Zbožňují je děti i dospělí.
Ingredience
5 kuřecích křidélek
5 kuřecích paliček
hladká mouka na obalení
sladká nebo pálivá mletá paprika
sádlo nebo rostlinný olej na smažení
500 ml podmáslí
sůl a pepř
Postup
Kuřecí paličky i křidélka si omyjte a zalijte je podmáslím. Nechte je alespoň dvě až tři hodiny odležet v lednici.
Poté si v hrnci rozpalte sádlo nebo rostlinný olej. Kuře v něm nemusí být ponořené úplně celé, přesto je dobré mít v kastrolu vyšší vrstvu tuku.
Mouku smíchejte s mletou paprikou, solí a pepřem podle vaší chuti. Kuře v ní pak obalte poctivě ze všech stran.
Poté kousky kuřete vkládejte postupně do hrnce tak, aby se vzájemně nepřekrývaly. Kousky v hrnci postupně obracejte, aby se osmahly ze všech stran.
Jakmile budou osmažené, nechte je okapat na kuchyňské utěrce. Smažené kuře podáváme s lehkým salátem, hranolky nebo pečenými bramborami.
Náš tip
Kuřecí kousky můžete pohodlně osmažit také v takzvané wok pánvi.