TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

To, co i my známe jako rajskou polévku, je ve skutečnosti i italská specialita. Takto ji vaří italské babičky u moře.

Suroviny na 4 porce

2 plechovky loupaných celých rajčat
2 velké cibule
6 stroužků česneku
1 zakysaná smetana
sůl
pepř
cukr
ocet
rajský protlak
bazalka
polévkové bylinky
toustový chléb
tvrdý sýr
granulovaný česnek

Postup

Cibuli dáme orestovat na olej a přidáme i na plátky nakrájený česnek. Až je vše orestováno, vložíme nakrájená rajčata i se šťávou. Dolejeme vodou a vaříme pod pokličkou. Až je vše povařeno, tak rajčata a cibuli musíme rozmixovat, aby polévka měla hustou konzistenci. Ochutíme solí, pepřem, 3 lžičkami protlaku, cukrem, octem, bazalkou, bylinkami. Snažíme se docílit jemné polévky s výraznější chutí rajčat. Tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle a promícháme ho s granulovaným česnekem. Poklademe na 1 plátek toustu a zapečeme v toustovači. Polévku podáváme s teplými tousty a servírujeme ji s 1 lžící zakysané smetany přímo do talíře. Můžeme dozdobit bazalkou.

Nenechte si ujít další zajímavé články