Provoňte kuchyň jako babička.
Suroviny
(1 hrnek = 2,5 dl)
1 hrnek hrubé a polohrubé mouky
1 hrnek krystalového cukru
½ sáčku kypřícího prášku do pečiva
1 vejce
1 hrnek mléka
½ hrnku oleje
800 g meruněk
50 g strouhanky
moučkový cukr
Postup
Obě mouky smícháme s cukrem a práškem do pečiva, přidáme vejce, mléko a olej a umícháme těsto připomínající hustou kaši.
Poté těsto rozetřeme do vymazané a moukou vysypané formy (nebo na plech), rozložíme na něj meruňky rozdělené na poloviny (vnitřní stranou nahoru a vypouklou stranou dolů) a posypeme je nejprve strouhankou a pak moučkovým cukrem. Koláč dáme do trouby vyhřáté na 160 °C, upečeme dozlatova. Navrch poprášíme cukrem.