Smažené placky z bulguru, lilku, česneku a koření výtečně chutnají s pečenou zeleninou.
Suroviny
250 g bulguru
1 větší lilek
1 lžička chilli pasty
1 cibule
4 stroužky česneku
½ lžičky mletého koriandru
2 hrsti baby špenátu
1 lžíce solamylu
hladkolistá petrželka
sůl
olej na smažení
Postup
Bulgur uvařte podle návodu a nechte vychladnout. Lilky omyjte a nakrájejte. Vložte je do mixéru, přidejte stroužky česneku a rozmixujte.
V míse smíchejte bulgur s rozmixovanou pastou, jemně pokrájenou cibulí, natrhaným baby špenátem a petrželkou. Dochuťte koriandrem, chilli pastou a solí. Přidejte lžíci solamylu, prohněťte rukou a vytvořte malé bochánky.
Osmažte je na rozehřátém oleji dozlatova a nechte okapat na papírové utěrce.