Křehký koláč z celozrnné mouky se sýrovo-houbovou náplní se vám bude rozplývat na jazyku.
Suroviny
Na těsto
130 g celozrnné mouky
60 g másla
1 vejce
špetka soli
Na náplň
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
120 g ricotty
150 g žampionů
1 lžíce sušeného oregana
sůl
Postup
Mouku smíchejte se solí a pak rukama propracujte s nakrájeným máslem. Přidejte vejce a vytvořte hladké, pevné těsto. Zabalte ho do fólie a dejte na 30 minut do lednice.
Na pánvi na rozehřátém oleji orestujte pokrájenou cibulku. Přidejte na slabé plátky nakrájené očištěné žampiony a nasekané stroužky česneku, a restujte asi 8 minut. Ochuťte oreganem a osolte.
Odleželé těsto rozválejte do kruhu. Rozprostřete na něj ricottu (okraje nechte volné) a navrch dejte houbovou vrstvu. Okraje přehněte.
Galettku přeneste na plech vystlaný pečicím papírem a pečte asi 20 minut.