TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Opravdu autentický recept obsahuje o něco více ingrediencí, ale takto docílíte velmi podobného výsledku s tím, co máte běžně doma.

Suroviny

40 ml olivového oleje
450 g hrubě umletého hovězího zadního
1 střední cibule
5 stroužků česneku
450 g drcených rajčat
450 g konzervovaných červených fazolí
třtinový cukr
kmín, chilli, pepř a sůl

Na rýži

240 g rýže
30 ml olivového oleje
360 ml vody
1 limetka, koriandr

Postup

Cibuli prudce zpěníme na oleji společně s posekaným česnekem a kmínem, přidáme maso a společně prudce orestujeme.

Směs doplníme rajčaty i se šťávou, dochutíme cukrem, solí a chilli, 10 minut podusíme a přimícháme scezené fazole. Propláchnutou rýži orestujeme na oleji, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Hrnec s rýží vložíme do trouby a pečeme pod pokličkou asi 20 minut při 180 °C.

Po vyjmutí z trouby necháme rýži „vydechnout“, zakápneme limetkovou šťávou a přidáme nasekaný koriandr, lehce promícháme.

Nenechte si ujít další zajímavé články