Sépiové těstoviny se dokonale hodí k mořským plodům nebo k pokrmům s rybami. Pokud vás snad odrazuje jejich barva, do ničeho se nenuťte a sáhněte klidně po celozrnných špagetách.
Ingredience
400 g krevet
1 balení sépiových špaget
hrst cherry rajčátek
1 červená feferonka
1 stroužek česneku
1 lžíce nasekané petrželky
citronová šťáva
olej
sůl
pepř
Postup
Na oleji opečte vyloupané krevety, raději ty větší než menší, chutnají obvykle lépe a vydatněji. Přidejte k nim dál nadrobno nakrájenou feferonku, plátky česneku, cherry rajčátka a vše ještě krátce opečte.
Směs osolte, opepřete a zakapejte citronovou šťávou. Sépiové špagety uvařte podle návodu na obalu. Vmíchejte je poté do pánve s krevetami. Nakonec vmíchejte nasekanou petrželku.