Ještě stále je houbová sezona v plném proudu. Pokud nemáte to štěstí v podobě plných košíků, neváhejte použít pro tento recept kupované čerstvé žampiony.
Ingredience
1 balení oblíbených těstovin
2 stroužky česneku
1 lžíce lístků rozmarýnu
hrst lesních hub
100 g anglické slaniny
1 cibule
špetka drceného kmínu
olej
strouhaný parmazán
petrželka na dozdobení
Postup
Houby očistěte a nakrájejte na plátky. Cibuli nakrájejte nadrobno, slaninu na kostičky a stroužek česneku prolisujte. Na oleji opečte cibuli a po chvíli přidejte houby a slaninu. Opečte dozlatova.
Přimíchejte česnek, kmín, rozmarýn a nechte rozvonět. Směs osolte, opepřete a stáhněte z ohně. Těstoviny uvařte podle návodu. Vmíchejte je do pánve s houbami. Hotový pokrm podávejte posypaný parmazánem.