TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Dezert můžete při servírování ozdobit plátky citronu, citronovou kůrou nebo kopečkem šlehačky.

Potřebujete

200 g máslových sušenek
100 g másla

Náplň

50 g cukru krupice
500 g ricotty nebo měkkého tvarohu
2 lžíce jemné krupičky
3 žloutky
2 citrony

Postup

Sušenky nalámejte a rozmixujte je v robotu. Přendejte je do mísy, přidejte rozpuštěné máslo a společně prošlehejte. Dortovou formu vyložte pečicím papírem, dejte na dno sušenkovou směs a rovnoměrně ji obrácenou lžící rozetřete.

Ricottu nebo měkký tvaroh dejte do mísy, přidejte najemno nastrouhanou kůru z obou citronů, 3 lžíce citronové šťávy, žloutky, krupicový cukr a krupičku. Důkladně prošlehejte, až se vše spojí.

Vzniklou náplň vlijte do formy a dejte péct do trouby při 180 °C asi 40 minut. Až bude náplň pevná a bude se lehce odtahovat od stěn, troubu vypněte, dvířka pootevřete, nechte hodinu chladnout v troubě a pak podávejte.

Tags : cheesecake

Nenechte si ujít další zajímavé články