TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Nejlépe chutná na čerstvém chlebu, ale při oslavách do ní můžete namáčet na silnější proužky nakrájenou mrkev nebo řapíkatý celer.

Suroviny

200 g žluté nebo červené čočky
200 ml vody
2 stroužky česneku
2 lžíce citronové šťávy
1 lžička mleté červené papriky
1 lžíce pasty tahini
5 lžic olivového oleje
sůl, pepř
čerstvé bylinky na ozdobu (rozmarýn, tymián)

Postup

Čočku uvařte podle návodu na obalu a nechte ji vychladnout. Umístěte ji do mixéru společně s olivovým olejem a trochou vody a důkladně promixujte.

Nyní do mixéru přidejte mletou červenou papriku, citronovou šťávu, česnek a pastu tahini. Pomazánku ochutnejte a podle chuti přidejte sůl a pepř.

Pomazánku poté přendejte do misky, pokapejte ji trochou olivového oleje, posypejte paprikou a dozdobte čerstvými bylinkami, nejlépe rozmarýnem nebo tymiánem.

Náš tip

Pomazánka skvěle chutná také s arabským chlebem.

Tags : pomazánka

Nenechte si ujít další zajímavé články