TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Výborné ravioli, plněné těstoviny, se špenátem a ricottou mají svůj původ v severní Itálii.

Suroviny na 4 porce

Na těsto

400 g hladké mouky
4 vejce
špetka soli

Na náplň

250 g listového špenátu
200 g ricotty
muškátový oříšek
sůl

Na ozdobu

čerstvé bylinky
strouhaný tvrdý sýr

Postup

Mouku smíchejte s vejci a špetkou soli a vypracujte těsto. Dejte ho na 30 minut odležet do lednice.

Špenát spařte ve vodě, nechte okapat a nasekejte. Promíchejte jej s ricottou, solí a muškátovým oříškem.

Těsto rozválejte na dva stejné pláty. Na jeden plát rozložte malé části náplně trošku dál od sebe a pak těsto přikryjte druhým plátem. Ravioli vykrajujejte ozubeným kolečkem, a pak je uvařte v osolené vodě.

Servírujte s bylinkami a posypané sýrem.

Tags : ravioli

Nenechte si ujít další zajímavé články