Italská klasika – takhle ji děláme my v naší nejoblíbenější variantě s jahodami.
Suroviny na 4 porce
50 g dlouhé piškoty
18 cl smetana ke šlehání
250 g tvaroh
250 g mascarpone
10 cl pomerančové šťávy podle chuti
vanilka
pomerančová kůra
2 lžíce cukru
300 g jahod
2 lžíce pomerančové šťávy
2 lžíce koňaku
Postup
Tvaroh, mascarpone, část šťávy a kůru z pomeranče smícháme s cukrem, přidáme trochu vanilky.
Poté po částech opatrně vmícháme vyšlehanou smetanu. Umyté jahody dáme do mixéru s cukrem, koňakem a pomerančovou šťávou. Připravíme si 2litrovou nádobu. Přibližně půlku piškotů dáme na dno, zalijeme polovinou jahodové směsi, až poté přidáme polovinu tvarohového krému.
Uhladíme a postup opakujeme. Piškoty, jahody, mascarpone. Italské jahodové tiramisu dáme na 4 hodiny do lednice ztuhnout a vychladit, poté dozdobíme kousky jahod.