Suroviny
5 ks klasických karlovarských oplatek
150 g másla
2 žloutky
150 g mléčné čokolády
150 g lístkových oříšků
1 lžíce rumu
125 ml smetany
Postup
Velkou výhodou karlovarskéo dortu je, že veám odpadá starost s pečením. Tak se do něj směle pusťme! Máslo s cukrem a žloutky utřeme ve větší misce do pěny, přidáme změklou čokoládu, opražené mleté oříšky, smetanu a rum. Oplatky spojujeme krémem, okraje začistíme a dort zatížíme.
Necháme v chladu zpevnit, dort pak ozdobíme podle vlastní fantazie (například nadrcenými oplatkami). Ztuhlý dort krájíme ostrým nožem na řezy. TIP: Dort můžete připravit z jakýchkoliv oplatek, i neplněných – v tom případě přidejte do náplně cukr podle chuti.
Tags :
narozeninový dort