Extra tip: Do lehčí verze přidáme na závěr do šťávy na proužky nakrájenou kapii a vynecháme smetanu.
Suroviny na 4 porce
1 přední půlka z králíka
1 lžíce polohrubé mouky
citronová šťáva
1 velká cibule
3 lžíce oleje
0,2 l smetany
1 lžička mleté sladké papriky
1–2 lžičky soli
Postup
Přední půlku z králíka omyjeme, odblaníme a nakrájíme na 4 porce. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme lžičkou sladké papriky, osmahneme, přidáme maso a po všech stranách opečeme. Nejdříve dusíme ve vlastní šťávě, potom osolíme. Králíka trochu podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
Během dušení porce obrátíme. Měkké maso vyjmeme do mísy a do šťávy přilijeme smetanu smíchanou s moukou, společně krátce povaříme. Dochutíme citronovou šťávou. Omáčku přecedíme na maso. Králíka dušeného na paprice podáváme s rýží, bramborem, nebo s knedlíky.