TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Jahodové řezy s tvarohem a želatinou jsou ideální volbou pro návštěvu, kterou chcete potěšit dobrým moučníkem.

Suroviny

Na těsto

200 g hladké mouky
200 g krupicového cukru
5 vajec
5 lžic mléka
4 lžíce oleje
½ balení prášku do pečiva
pečicí papír

Na náplň

200 g polotučného tvarohu – 200 g zakysané smetany – 100 g másla – 2 lžíce moučkového cukru – 250 g jahod – 2 balíčky želatiny

Postup

Vejce vyšlehejte s mlékem, olejem a cukrem. Pak do směsi zašlehejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijte na plech vystlaný pečicím papírem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 15 minut.

Změklé máslo vyšlehejte s tvarohem, zakysanou smetanou a cukrem. Hotový korpus potřete tvarohovou náplní a navrch dejte pokrájené jahody.

Želé připravte podle návodu a pak želatinou přelijte jahody a tvarohovou směs. Nechte dobře zatuhnout.

 

Tags : řezy

Nenechte si ujít další zajímavé články